How to Repair a Tear in Your Skinbased Climbing Skin
/ 2 kommentarer

Kuinka korjata repeytynyt Skinbased-nousukarva


Tässä postauksessa kirjoitamme siitä, kuinka korjata repeytynyt nousukarva eli skini. Skinin korjaus kesken hiihtoretken on melko monimutkaista muun muassa talviolosuhteista johtuen. Korjaus on kuitenkin mahdollista sisätiloissa tai hätätilanteessa paikkaamalla nopeasti pikaliimalla.

Kuinka huoltaa ja korjata repeytynyt Skinbased-nousukarva



Tarvittavat välineet repeytyneen skinin korjaamiseksi

Aloita skinin korjaaminen keräämällä ensin tarvittavat materiaalit ja työkalut valmiiksi. Anna suksien kuivua yön yli ennen skinin korjaamista.

  • Pala pahvia tai muu alusta liimaa varten
  • Pieni puupalikka
  • Liimaa; suosittelemme läpinäkyvää Pattex®-kontaktiliimaa
  • Mattoveitsi, X-ACTO-veitsi tai muu vastaava
  • Puinen grillaustikku tai vastaava liiman levittämiseen
  • Pieni pala solumuovialustaa
  • Puristin
  • Pihdit
Kuinka huoltaa ja korjata repeytynyt Skinbased-nousukarva


Aloita määrittämällä repeytynyt tai irronnut alue. Puhdista se molemmilta puolilta. Voit varovaisesti nostaa skiniä pihdeillä samalla, kun puhdistat korjattavaa aluetta veitsellä. Pyri puhdistamaan niin, ettei skini saa lisävaurioita.

Kuinka huoltaa ja korjata repeytynyt Skinbased-nousukarva


Lisää tasaisesti ohut kerros liimaa skinin molemmin puolin (sekä ulko- että sisäpinnalle). Vältä nousu-karvan koskettamista liimalla ja varo käyttämästä liikaa liimaa. Pahvin palanen on tässä kohtaa kätevä apuväline. Se myös suojaa nousukarvaa liimauksen aikana.

Kun molemmat pinnat ovat huollettu, anna liiman kuivua 15 minuuttia. Pidä pinnat toisistaan erillään tämän ajan. Sen jälkeen asettele skini paikoilleen ja paina käsin kovaa kolmen sekunnin ajan.

Kuinka huoltaa ja korjata repeytynyt Skinbased-nousukarva



Parhaan lopputuloksen saamiseksi suosittelemme käyttämään puristinta liimattuun osaan ainakin tunnin ajan. Asettele solumuovipala korjatun skini-alueen päälle. Laita sen päälle vielä puupalikka ja purista ne varovaisesti yhteen. Älä käytä liikaa puristusvoimaa. Tarkista korjattu alue puristuksen jälkeen ja leikkaa skinin tukikankaasta pois mahdolliset ylimääräiset langan-säikeet. Kun skini on kuivunut, on suositeltavaa käsitellä nousukarva Skinbased Skin Wax-skinivoide. Sitten sukset ovat taas valmiina seuraavaa seikkailua varten.

Kuinka huoltaa ja korjata repeytynyt Skinbased-nousukarva

2 kommentarer

AG
Alan G

Hei Michel,

It is possible to have the KAR’s skin section replaced, but it is a task that needs need to be preformed by an authorized Skinbased service provider. Please email us at into@oac.fi for more info. Thanks! Alan

MD
Michel Durand

Est-ce qu’il est possible de se procurer des peaux de rechange pour un OACkar 147 ?

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.