What is Skinbased skiing? Choosing your Skinbased adventure
/ 0 kommenttia

Mitä on Skinbased-hiihto? Valitse oma Skinbased-seikkailusi


Mitä Skinbased-hiihto oikeastaan on? Yksinkertaisimmillaan se on verkkaista takamaastohiihtoa, jossa liikutaan luonnon lumella. Laita vain sukset jalkaan ja katso, minne ne sinut vievät. Kuulostaa helpolta, eikö vain? Sopiva Skinbased-hiihtotapa riippuu kuitenkin taidoista, tavoitteista ja maastosta, joten kyllä haastettakin löytyy. Seuraavaksi käymme läpi muutaman yleisimmän hiihtotavan, jotka toimivat hyvin Skinbased-hiihdossa. Kokeilemalla ja kokemuksen kautta löydät lopulta myös oman suosikkityylisi ja tavan nauttia lumesta. Toivomme, että saat esimerkeistämme ideoita ja ajatuksia seuraavia Skinbased-seikkailuita silmällä pitäen ja että ne auttavat saamaan kaiken irti alkaneesta hiihtokaudesta.


Valitse oma Skinbased-seikkailusi


Liukuen hankien poikki

Skinbased-hiihdon verkkaisin muoto, liukulumikenkäily on helpoin tapa tutustua Skinbased-suksiin. Se on sekoitus hiihtoa ja lumikenkäilyä. Siinä missä leveä suksi kantaa kuten lumikenkä, sillä voi myös liukua hangella. Liukulumikenkäilyssä käytetään muutamaan klassista murtomaahiihdon perustekniikkaa, joista huomionarvoisin on vuorohiihto. Liukulumikenkäillessä vuorohiihto on kuitenkin huomattavasti hidastempoisempaa ja liuku jää luonnon lumessa lyhyemmäksi kuin hiihdettäessä latureittejä perinteisillä murtomaasuksilla.

Liukulumikenkäily on helpoin tapa aloittaa Skinbased-hiihto.

Parhaiten liukulumikenkäilyyn soveltuvat lyhyet ja leveät karvapohjasukset. Omasta suksimallistostamme suosittelemme aikuisille WAP- ja KAR-malleja sekä POH-mallia lapsille. Sekä WAP:issa että POH:issa on komposiittikantit, jotka ovat turvallisemmat, kun liikutaan lasten ja koirien kanssa. Ne ovatkin täydelliset välineet liukulumikenkäilyyn perheen kesken. WAP sopii erinomaisesti myös metsästykseen koirien kanssa. Kun hanki on kovempaa, on KAR verraton vaihtoehto metallikanttiensa ansiosta. Viime kädessä kuitenkin ratkaisee se, kuinka hyvin hallitset eri hiihtotekniikat. Mitä taitavampi Skinbased™-hiihtäjä olet, sitä helpompi sinun on hiihtää suksilla kuin suksilla.

Yleisesti ottaen liukulumikenkäily on oivallinen tapa liikkua tiheässä metsikössä ja maastossa, jossa hiihtovarusteilta odotetaan ketteryyttä. Liukulumikengillä niin talviretkeilijät, metsänhoitajat, metsästäjät, oppaat, valokuvaajat ja muut pääsevät kätevästi haluamiinsa paikkoihin.

Tavoite:verkkainen, mutta ketterä liikkuminen luonnossa
Vaikeustaso: helppo
Maasto: tasainen ja vain vähän kumpuileva maasto

Takamaastoseikkailut

Jos olet jo kokenut talviretkeilijä ja hallitset perushiihtotaidot, mikset kokeilisi pidempiä hiihtoretkiä. Skinbased™-retket voivat vaihdella viikonlopun mittaisista reissuista pidempiin, jopa useamman viikon kestäviin retkiin erämaassa. Pitkät hiihtoretket taittuvat mukavasti omaan tahtiin, mutta hiihdon perustekniikka säilyy samana.

Perinteinen vuorohiihto on käytetyin tekniikka, kun kuljet tasaisessa ja kumpulevassa maastossa, jossa mäet eivät ole jyrkkiä. Pidemmillä matkoilla mäkiä kuitenkin todennäköisesti tulee vastaan enemmän tai vähemmän, joten muutama perustekniikka nousuihin ja laskuihin on hyvä hallita.

Kun vastaan tulee jyrkempi mäki, paras tapa nousta tai laskea rinne on poikittaissuuntaan. Toisin sanoen rinnettä noustaan ja lasketaan siksakkia ylös rinteen toiselta puolelta toiselle puolelle. Tällä tavoin nousu ei tunnu liian raskaalta ja laskussa vauhtia on helpompi säädellä.

Takamaastohiihtoa Skinbased-suksilla

Kuten minkä tahansa uuden lajin parissa, myös Skinbased™-hiihto kannattaa aloittaa rauhallisesti ja testata omia taitojaan ensin loivemmissa rinteissä. Päivän retket tutussa maastossa, jossa liikut lumettominakin vuodenaikona, ovat hyviä paikkoja harjoitella takamaastohiihtoa. Kun taidot karttuvat, on mielikin luottavaisempi, kun lähdetään pidemmille retkille.

Tavoite: pidemmät hiihto- ja tutkimusretket
Vaikeustaso: helposta keskivaikeaan, riippuen maastosta
Maasto: vaihteleva maasto

XCD-laskutekniikka haltuun

Tiedätkö sopivan puuteririnteen lähistölläsi, joka sopisi täydellisesti lasketteluun, jos rinteessä vain olisi hissi? Hallitsetko alppihiihdon, vapaalaskun tai telemarkin laskutekniikkaa? Jos vastasit kyllä, Skinbased-suksilla pääset rinteen ketterästi ylös ilman hissiäkin ja voit etsiä useita sopivia reittejä alas hauskanpitoa varten.

Skinbased-suksien lyömätön etu on mahdollisuus liikkua mäkiä ylös ja alas ilman suurempaa vaivaa. Integroitujen nousukarvojen ansiosta sinun ei tarvitse joka nousun ja laskun jälkeen kiinnittää tai irrottaa skinejä, vaan voit keskittyä itse hiihtämiseen ja hasukanpitoon. Tututkin mäet muuttuvat näin jännittäviksi laskupaikoiksi. Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tutkimalla lähimaastoa, hiihtäjä voi löytää runsaasti uusia elämyksiä lähiympäristöstään.

XCD (Cross-country downhill) -hiihtoa (XCD) skiing

 

Parhaat takamaastosukset mäkiseen maastoon ovat sellaiset, joilla onnistuu sekä nousut että laskut. Skinbased™-malliston XCD GT -sukset ovat erinomaiset juuri tähän tarkoitukseen. Aikuisille suunniteltu XCD BC 160 ja XCD GT 160 ja nuorille hiihtäjille tarkoitettu XCD GT 137 sopivat ihanteellisesti kaikenlaisiin haasteisiin niin mäissä kuin tasaisellakin. Suksissa on hieman kapeampi profiili verrattuna malliston muihin suksiin, mistä johtuen ne ovat helpompi saada kantille. Tämä parantaa suksen suorituskykyä käännöksissä etenkin kovalla lumella.

Jos pidät XCD-tyylisestä Skinbased-hiihdosta, mutta et ole varma, mihin suunnata, monet suosikkipaikat löytyvät usein yllättävän läheltä. Voit aloittaa etsimisen lähipuistoista, mäkisistä metsistä, aukeilta ja aaltoilevilta pelloilta. Me pidämme erityisesti harjuista ja tuntureista, missä maaston kaltevuus on noin 10-20 astetta. Yksi Skinbased-tiimimme suosikkipaikoista onkin vanha hiekkakuoppa, joka tarjoaa haastetta monentasoisille hiihtäjille.

Tavoite: laskeminen ja uusien taitojen oppiminen, laskemisen mukanaan tuoma jännitys
Vaikeustaso: keskivaikeasta vaikeaan, riippuen maastosta
Maasto: kumpuileva, mäkinen maasto, joiden rinteiden kaltevuus vaihtelee 5 ja 15+ asteen välillä
__

Joten, millainen Skinbased-hiihtotyyli vetää sinua eniten puoleensa? Me OAC:lla pidämme niistä kaikista, ja vaihtelemme tyylejä suksien ja maastojen mukaan. Olemme iloisia kaikista Skinbased-hiihtäjistä, jotka ovat löytäneet lajin pariin ja inspiroivat myös meitä ainutlaatuisilla seikkailuillaan. Kehitimme Skinbased™-sukset juuri sitä varten, että ne tarjoavat kaikille mahdollisuuden toteuttaa talvisia seikkailujaan omalla tavallaan. Odotamme innolla, mitä tämä talvi tuo tullessaan. Nähdään lumilla!


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen kuin ne julkaistaan.