Skinbased-tuotteiden huoltaminen

Kun pidät hyvää huolta Skinbased-välineistäsi, ne saavat sinut hymyilemään kaudesta toiseen.

Näin pidät Skinbased-välineesi tip top -kunnossa

Vaihe 1 – Skinbased-tuotteiden käytön aloittaminen

Jos et ehdi katsoa ohjevideoitamme, lataa pikaoppaamme. Opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää ennen kuin suuntaat suksilla hangille ensimmäistä kertaa.

Pikaopas on saatavilla seuraavilla kielillä: englanti, suomi, ruotsi, ranska, saksa, puola, tsekki ja venäjä.

Vaihe 2 – Suksien huolto

Jotta Skinbased-suksesi säilyttävät parhaan mahdollisen suorituskyvyn, ne vaativat ajoittaista huoltamista. Etenkin kaksi osa-aluetta vaativat erityistä huomiota: Unicoat-pohja sekä nousukarva.

Suksemme vahataan tehtaalla ennen pakkaamista, joten ne ovat valmiina käyttöön, kun avaat pakkauksen. Ajan kuluessa saatat kuitenkin huomata, että luisto heikkenee. Luistoa voit parantaa käyttämällä pikavoidetta. Pikavoiteita voi lisätä sekä sisällä että ulkona ja jopa hiihtotaukojen aikana. Voit käyttää myös nestemäisiä voiteita, mutta niitä voi käyttää vain sisätiloissa ja niiden on annettava kuivua ennen kuin käytät suksia seuraavan kerran.

Huomaa: Älä koskaan käytä kuumavahoja ja voitelurautaa, koska ne vahingoittavat Unicoat-pinnan pysyvästi.

Myös nousukarvat huolletaan käyttövalmiiksi tehtaalla. Kun sukset ovat kovassa käytössä, nousukarva saattaa alkaa imeä vettä itseensä tai siihen saattaa alkaa kertyä jäätä. Käytä nousukarvan hoitamiseen vain siihen tarkoitettua skinivoidetta tai nestemäistä kyllästettä. Skinivoidetta voit käyttää vastaavasti sekä sisällä että ulkona, kuten suksivoidetta, ja nestemäistä kyllästettä vain sisällä ja sen on annettava kuivua ennen käyttöä.

Lisää huoltovinkkejä löydät blogistamme: Näin pidät hyvää huolta Skinbased-suksistasi

Unicoat-pohjan huoltamiseen suosittelemme Skinbased Warm Weather Wax ja Skinbased Cold Weather Wax -suksivoiteita. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mountainFLOW’n Quick Waxia.

Nousukarvaan hoitamiseen suosittelemme Skinbased Calming Skin Wax skinivoidetta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mountainFLOW’n Skin Wax Rub Onia tai Nikwaxin Ski Skin Proofia.

Opettele voitelemaan sukset Skinbased-tyyliin

Vaihe 3 – Siteiden huoltaminen

Jotta siteesi pysyvät toimintakunnossa, suosittelemme niiden huoltamista säännöllisesti, etenkin ennen pidempiä retkiä ja niiden jälkeen.

Siteiden huoltaminen sekä nopeaa, että helppoa.

1) Nosta siteen kantaosan vipu ja liu’uta kantaosa kokonaan pois pohjalevyltä. Puhdista kantaosa liasta ja epäpuhtauksista liinaa käyttäen.

2) Voitele jousi silikonisuihkeella. Pyyhi ylimääräinen voide pois puhtaalla liinalla.

3) Puhdista siteen pohjalevy liasta ja epäpuhtauksista liinalla.

4) Kun olet valmis, liu’uta kantaosa takaisin ja lukitse paikalleen.

5) Tarkista, että kärki- ja nilkkaremmien solkien ruuvit eivät ole löysällä. Tarvittaessa kiristä ruuvit käyttämällä #2 Phillips -ruuvimeisseliä.